Ranking the LinkedIn Stars

-

Op dit moment maak ik ruim 7 jaar gebruik van LinkedIn. Een prachtig platform waar je een professioneel netwerk kan bijhouden. Sinds de overstap naar mijn werkgever Incentro heb ik in een aantal jaar heel veel nieuwe mensen ontmoet. Uiteraard bij Incentro zelf, maar vooral ook bij klanten en de evenementen die ik heb bezocht. De meeste mensen heb ik na een kennismaking of opdracht toegevoegd op LinkedIn en dit heeft me al meerdere keren nieuwe contacten of kansen opgeleverd. Erg waardevol! Daarom vind ik ook dat het een platform is waar je anders met elkaar om gaat dan bijvoorbeeld op Facebook of Twitter. Ik vind dat, maar niet iedereen denkt daar net zo over.

Schaamteloos connecties verzamelen

De voornaamste reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven is om het onderstaande voorbeeld. Ik kreeg een connectie verzoek van een voor mij onbekend persoon, zonder bericht. Normaal gesproken ga ik daar niet op in omdat het meestal recruiters zijn. En als een recruiter niet de moeite neemt om toe te lichten wat de reden van het verzoek is, ga ik ook geen moeite doen om te reageren. Maar dit keer ging het niet om een recruiter, maar om een frontend developer, net als ik. Dus ik stuurde hem een berichtje om even te checken of ik misschien iets was vergeten of dat we misschien iets voor elkaar kunnen betekenen. Maar tot mijn grote verbazing was het antwoord: “ik wil zo snel mogelijk 500+ connecties, aangezien het tegenwoordig een belangrijke status binnen de bedrijfswereld is”. Ik wist niet wat ik las! De beste man vindt blijkbaar dat het serieus opbouwen van een echt netwerk iets te langzaam gaat. Dus is hij maar overgegaan tot het schaamteloos verzamelen van LinkedIn connecties om zo de “500+”-status achter zijn naam te krijgen omdat dit een belangrijke status in de “bedrijfswereld” zou moeten zijn?! Waarom?!

linkedin-request

Schreeuwen om aandacht

Veel professionals willen graag opgemerkt worden. Logisch, want als mensen je zien of aan je denken is de kans dat je voor een opdracht of een nieuwe uitdaging wordt gevraagd groter. Maar wat moet je er allemaal aan doen om op te vallen? Hoe ver moet je gaan en waar trek je voor jezelf de grens? De laatste tijd zie ik steeds meer LinkedIn gebruikers die om extra aandacht vragen door in de naam sterretjes of andere kekke tekens te plaatsen. Zeker in het begin viel dit op en was ik toch wel benieuwd wat die sterren betekenden. Maar nu ik weet dat het niets meer dan een schreeuw om aandacht is, vind ik het toch iets minder chique.

Daarnaast lijkt er nog iets belangrijks te zijn. Het lijkt wel of er een soort “Ranking the LinkedIn Stars” competitie aan de gang is. LinkedIn houdt namelijk statistieken bij van het bezoek op jouw profiel. Deze cijfers worden vergeleken met de bezoekersaantallen van je collega’s en de mensen in je netwerk en mooi weergegeven in een ranking lijst. Er zijn dus blijkbaar mensen die dit zien als een wedstrijd, hier dolgraag willen winnen en er dus alles aan doen om hoog in de lijst te zijn. Mijn advies: doe dit niet, het is echt gênant!

linkedin-schreeuw-om-aandacht

Hoe krijg je op een normale manier meer aandacht?

Okay, het is natuurlijk erg makkelijk om te roepen hoe het niet moet. Daarom geef ik graag wat tips, hoe het ook kan. Ik moet toegeven dat ik begin dit jaar ook heb gespeeld met mijn “LinkedIn Ranking”. Ik was namelijk erg benieuwd wat er voor nodig was om op nummer 1 te komen binnen mijn eigen netwerk, bij het bedrijf waar ik werk en bij de klant waar ik actief ben.  Het lukte me aardig, want binnen 1 maand stond ik in de top 3 van mijn werkgever en in de top 10 van mijn eigen netwerk. Omdat ik natuurlijk een stuk minder fanatiek ben dan een aantal recruiters heb ik de nummer 1 positie nooit bereikt. Maar goed, het was een experiment. Ik was benieuwd of je hier eenvoudig invloed op kan hebben, wat waar lijkt te zijn. Met als resultaat dat ik nog meer door recruiters werd benaderd dan normaal. En het mooie is, ik heb mezelf niet eens voor schut hoeven zetten! Het is niet heel bijzonder wat ik heb gedaan. Maar de volgende zaken hebben me geholpen om binnen een korte tijd veel aandacht naar mijn LinkedIn profiel te trekken.

LinkedIn ranking

Zorg dat je profiel klopt

Als je aandacht wil moet je ook zorgen dat je profiel volledig is, je bent jezelf immers aan het verkopen toch? Maar op z’n minst een goede foto, je naam normaal geschreven en een functieomschrijving in het onderschrift. Deze 3 zaken komen namelijk terug bij elke activiteit je doet. Dus als je wil opvallen, zorg dat je foto de moeite waard is om op te klikken en maak je onderschrift pakkend of zorg dat hier in een paar woorden staat wat je doet.

Deel je kennis, ervaring of ontdekking

Net als op Facebook kan je op LinkedIn een status update kwijt. Dit kan een tekst of een linkje zijn. Het vermelden van een nieuwtje over je werk of het delen van een goed artikel werkt meestal erg goed. Als mensen in je netwerk dit liken of hier op reageren verschijnt dit ook in de news feed van hun netwerk. En dit kan je helpen om onder de aandacht te komen bij een nieuw publiek.

Zeg eens iets slims in een LinkedIn groep

LinkedIn heeft talloze groepen (communities). Ik heb me aangemeld bij een aantal groepen die aansluiten op mijn vakgebied. Als er in zo’n groep een onderwerp voorbij kwam dat ik interessant vond of een mening over had dan reageerde ik hier om. Hier ontstaan vaak leuke discussies en tegelijkertijd merkte ik ook dat dit bijdroeg aan de populariteit van mijn profiel. Je kan uiteraard ook zelf een onderwerp starten.

Reageer op een bericht of jubileum

Het aller makkelijkst is natuurlijk een like of een opmerking plaatsen onder een bericht van iemand in je netwerk. Dit zorgt ervoor dat diegene weer even wordt herinnerd aan jouw bestaan.

Schrijf een blog op LinkedIn (Pulse)

LinkedIn biedt de mogelijkheid om te zelf artikelen te publiceren, eigenlijk is het gewoon bloggen.  Toen ik net een beetje gestopt was met het “ranking experiment” schreef ik in maart een artikel over mijn eerbetoon aan de “creativiteit” van recruiters genaamd Recruitment Ipsum. Het artikel werd goed gelezen en er werd een aantal keer gereageerd. Ook hierna merkte ik weer een flinke piek in de populariteit van mijn LinkedIn profiel. Opvallend was wel dat het aantal aanvragen van recruiters dit keer een stuk minder was 🙂

Dus zo ingewikkeld is het eigenlijk niet. Let er wel op dat vrijwel elke activiteit in de news feed van je netwerk terecht komt. Dus maak het niet te gek, anders kan je alsnog vervelend over komen. En probeer ook af en toe eens buiten te komen, weg van je beeldscherm. Want in het echt maak je toch het beste contact!