Incentro koppelt Rotterdam aan Alfresco

‘Schouders eronder’ en ‘niet lullen, maar poetsen’: Rotterdammers houden graag de vaart erin. Daar hoort een overheid bij die snel schakelt. Niet gek dus dat de gemeente voor het Digital Business Platform voor Alfresco kiest. Hierop werken medewerkers makkelijk met elkaar samen en komen ze vlot tot resultaat. Incentro ontwikkelt deze oplossing in Alfresco.

allround platform voor gemeentecontent

In een wereldstad als Rotterdam is het belangrijk dat gemeentemedewerkers soepel hun werk kunnen doen. Een goed Document Management Systeem (DMS) is daarbij onmisbaar: één centraal platform waarop alle gemeentelijke content te vinden is – van poststukken en dossiers tot rapportages. Alfresco heeft zo’n systeem in huis: het Digital Business Platform. Hierop wordt content overzichtelijk opgeslagen, en is de autorisatie uitstekend geregeld. Zodat medewerkers nooit meer ‘computer says no’ voor hun kiezen krijgen, maar precies de bevoegdheden hebben waarmee ze moeiteloos hun taken kunnen doen.

incentro wordt rotterdams implementatiepartner

In augustus 2017 koos de gemeente Rotterdam ervoor om het Alfresco Digital Business Platform in haar hele organisatie te implementeren. Een fors karwei, waarbij Incentro de komende tijd diverse functionaliteiten gaat bouwen. Als strategische partner van Alfresco met gemeente-ervaring én een vestiging in Rotterdam, hebben we er alle vertrouwen in. Om te beginnen gaan we de basisinrichting opzetten, met functionaliteiten als:

  • site-templates
  • postroutering
  • behandelen van poststukken
  • rapportages
  • archivering

‘De gemeente Rotterdam gaat met de inzet van het Alfresco Digital Business Platform haar medewerkers echt ondersteunen om digitaal samen te werken. Met het platform kunnen we tegemoetkomen aan een afdelingsspecifieke inrichting, zonder dat we de basis verliezen.’
Diederick Splinter, directeur Digitale Transformatie bij Incentro

methode: scrum en agile

Daarna voegen we voor iedere afdeling van de gemeente specifieke functionaliteiten toe. Natuurlijk werken we volgens de Agile Scrum-methode, die we combineren met een ‘klassieke’ projectaanpak. Zo zorgen we ervoor dat de gemeente Rotterdam zo snel mogelijk met het optimaal ingerichte Alfresco-platform aan de slag kan. En dat de Rotterdammers vol gas vooruit kunnen.