hoera, Incentro is Best Workplace 2017 geworden!

We have a winner…! Gisteravond maakte Great Place To Work® bekend welke organisaties zich dit jaar ‘beste werkgever’ van Nederland mogen noemen. Incentro deed mee in de categorie ‘Medium Sized’, en eindigde op de eerste plaats. Een resultaat waar we natuurlijk supertrots op zijn!

Elk jaar publiceert Great Place To Work® een lijst van de Best Workplaces van Nederland. Daar kom je niet zomaar op: je moet goed scoren op uitgebreide medewerkersonderzoeken en beleidsevaluaties. Vorig jaar stond Incentro op de derde plaats. Maar dit jaar hebben we ons herpakt, en voeren we – net als in 2012 – de lijst weer aan!

boven alle verwachtingen

Incentronauten Julia, Joey, Derek en Marcel waren gisteravond in de Amsterdamse Hallen om de bekendmaking live mee te maken. Dat ze met de eerste prijs naar huis zouden gaan, hadden ze niet verwacht. Julia: ‘Incentro is de afgelopen jaren sterk gegroeid, waardoor we op sommige aspecten lager scoorden dan vorig jaar. We gingen dan ook niet naar binnen met het idee dat we eerste zouden worden. We dachten eerder aan een mooie vierde plaats.’ Toch stond de naam ‘Incentro’ niet tussen de nummers 4 en 14. Julia: ‘Toen duidelijk werd dat we de top 3 hadden gehaald, was ons feestje al begonnen. De eerste plaats maakte de avond natuurlijk alleen maar mooier.’

 ‘Een goede score op de Best Workplaces-lijst is toch best belangrijk. Voor mij was het zelfs een van de redenen om te komen solliciteren.’ – Derek, Customer Engagement Consultant bij Incentro

 

goed bezig, maar nog niet tevreden

Maar wat betekent het eigenlijk om ‘Best Workplace 2017’ te zijn? Joey: ‘Wat mij betreft is het een beloning voor alle inspanningen die we de afgelopen tijd hebben geleverd om ons werkgeluk te verhogen. Bij Incentro Utrecht hebben we bijvoorbeeld een app ontwikkeld waarmee we de tevredenheid van collega’s kunnen meten. Toen daaruit bleek dat niet iedereen blij was met de inrichting van ons kantoor, hebben we meteen nieuwe bureaus besteld.’ Toch betekent de eerste plaats niet dat Incentro dit jaar rustig achterover gaat leunen. Julia: ‘Op sommige thema’s in het onderzoek scoorden we onder de 80%. De komende tijd gaan we flink brainstormen om die resultaten weer omhoog te krijgen.’

‘Je merkt meteen dat dit resultaat voor een positieve vibe op kantoor zorgt.’ – Marcel, consultant bij Incentro

Lees meer hierover op nrc.nl