we hebben er een Google Certified Cloud Architect bij!

Met tien Incentronauten vlogen we vorige week naar San Francisco voor Google Next, hét evenement waarop Google laat zien wat we het komende jaar op cloud-gebied van ze kunnen verwachten. We bezochten seminars, deden mee aan bootcamps en schoven aan bij code-labs. Hayo van Loon, Cloud Data Engineer bij Incentro, meldde zich bij het naastgelegen examenzaaltje om het Google Cloud Architect-certificaat te halen.

ken je gereedschap

En, is het gelukt? ‘Ja hoor, geslaagd!’ zegt Hayo. En dat zonder te blokken: ‘Het is niet echt een examen waar je voor kunt leren. De vragen gaan over complexe situaties die je kunt tegenkomen als je bijvoorbeeld een cloud-landschap inricht. Om ze goed te beantwoorden, is het vooral belangrijk dat je je gereedschapskist kent. Welke technieken aan de kant van Google Cloud én het oude landschap kun je gebruiken, en hoe zet je ze in? De beste manier om je tools te leren kennen, is door er gewoon mee te werken. De meeste vragen kon ik dus beantwoorden op basis van vakkennis en ervaring.’

select groepje certified cloud architects

Meteen nadat hij de test had afgerond, kreeg hij de uitslag: geslaagd! Daarmee mag Hayo zich bij het selecte gezelschap van Google Certified Cloud Architects voegen. ‘Ik geloof dat er in Nederland maar negen of tien mensen zijn die het certificaat ook hebben. Best exclusief dus.’ Hayo, van harte gefeliciteerd met je certificaat!