mendix 7 gereleased! Wat is er nieuw?

Gisteren was de officiële release van Mendix 7. Tijdens Mendix World 2016 in Rotterdam is de nieuwe versie van Mendix al aangekondigd. Met deze vernieuwde versie wordt het mogelijk om een nieuwe generatie Smart Apps te kunnen ontwikkelen. Deze Smart Apps kunnen nieuwe ervaringen in applicaties mogelijk maken voor uw klanten, partners en medewerkers.

Mendix heeft voor deze nieuwe release grote veranderingen doorgevoerd in het open en schaalbare platform. Met de Connector Kit kunnen integraties makkelijker gerealiseerd worden, is het mogelijk om in de nieuwe Web Modeler sneller, visueel applicaties te bouwen en is een betere ondersteuning voor het maken van ‘native apps’. Hieronder zijn de belangrijkste punten uiteengezet.

smart apps

Smart Apps zijn de nieuwe generatie applicaties. Het afgelopen decennia zijn business-applicaties enorm veranderd, van web naar mobiel naar multi-channel apps. De ‘Internet of Things’, big data en machine learning technologie zorgen voor een verschuiving in deze business-applicaties. Smart Apps focust zich op drie gebieden: intelligentie, proactief en context.

 

mendix7-graphic1

Intelligentie: intelligente apps kunnen aanbevelingen tonen zodat gebruikers de beste actie kunnen nemen.

Proactief: proactieve apps voorspellen wat er gaat gebeuren en vertellen wat gebruikers moeten doen.

Context: persoonlijk en relevant voor de gebruiker.

Mendix 7 maakt het mogelijk om snel innovatieve apps te bouwen. Mendix 7 zorgt voor out-of-the-box integratie met: AWS (IoT en Machine Learning), MQTT, LoRaWAN en IBM Watson (Alchemy Vision, Concept Insight, Text to Speech, Visual Recognation en Dialog).

mendix connector kit

Integratie is zeer belangrijk voor Mendix 7. De nieuwe versie van het Mendix platform zorgt voor een verbeterde integratie tussen verschillende tools. Met de Connector Kit kunnen deze integraties snel gerealiseerd worden: Data Mapper, Native REST, Java Extentions en een Database Connector. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld XML en JSON messages te ‘mappen’ naar de Mendix-omgeving, een REST API direct vanuit Mendix Microflows aan te roepen en kan je zonder problemen externe databases verbinden met Mendix.

mendix7-graphic2

mendix web modeler

De Web Modeler maakt het mogelijk om collaboratief apps te ontwikkelen. Het ontwikkelen van Smart Apps vereist duidelijke en frequente communicatie tussen de business en de IT. Wil je snel een prototype ontwikkelen of als ontwikkelaar snel je business stakeholders overtuigen? Dat kan met de nieuwe Web Modeler. Visueel en snel applicaties in elkaar zetten is de kracht van de Web Modeler.

Native Mobile Experience

De vorige versie had al mogelijkheden om voor mobiele apparaten te ontwikkelen maar dat brengt Mendix met de nieuwe versie tot een hoger niveau. Mendix 7 maakt het mogelijk om ‘native’ apps te ontwikkelen en biedt de volgende functionaliteiten:

Smart Sync: Automatisch synchroniseren van data en afbeeldingen van en naar je mobiele device voor optimale performance.
Beacon Support: Beacons laten communiceren met apps om bijvoorbeeld locatiegegevens te delen.
Push Notifications: push notificaties toevoegen aan je nieuwe en bestaande applicaties.
Native Widgets: Nieuwe widgets (native) zoals bijvoorbeeld Delen, Toevoegen aan Agenda en Navigeren Naar. Functionaliteiten die in moderne apps niet meer zijn weg te denken.

mendix application test suite & performance monitor

Met Mendix 7 wordt het mogelijk om applicaties te testen binnen Mendix zelf. Het testen en ervoor zorgen dat de beloofde kwaliteit van applicaties behaald kan worden is zeer belangrijk. Echter kan het functioneel testen een opgave zijn omdat er tijdens het beheer van een applicatie veel veranderd, bijvoorbeeld nieuwe functionaliteiten, versies etc. Met de Application Test Suite kunnen applicaties eenvoudig getest worden tijdens de gehele levenscyclus van de applicatie.

De prestaties van de applicatie hebben een grote invloed op het gebruiksgemak. Soms presteert een applicatie niet optimaal en dan is het zaak om uit te zoeken waar de fout zit. Dit is een uitdaging omdat dat niet altijd even makkelijk te vinden is. Mendix 7 heeft een aantal tools om te voorkomen dat de applicatie traag gaat werken. Deze ‘fouten’ kunnen tijdens de ontwikkeling vroegtijdig ontdekt worden dankzij deze tools. Zo is er onder andere een statistic tool, een performance tool en een measurement tool.

samengevat

Trends als ‘Internet of Things’, big data en machine learning hebben een grote impact op bedrijfssectoren, processen en de bedrijfsvoering. Voor deze verandering is technische expertise nodig om nieuwe plannen te kunnen realiseren. Mendix 7 voorziet in een snelle en eenvoudige manier om smart apps te bouwen. Deze apps kunnen de bedrijfsvoering en processen vereenvoudigen of wellicht zelfs nieuwe diensten leveren. Mendix 7 kan een nieuwe beleving en ervaring creëren voor klanten en medewerkers.

Meer over Mendix

meer weten? neem contact met ons op