hippo cms strong performer in web cms-rating rapport

Forrester, een onafhankelijk onderzoeksbureau, heeft in zijn tweejaarlijkse Wave-rapport voor web content management de 15 meest significante CMS’en, waaronder Adobe, IBM en Hippo op 25 criteria beoordeeld. Hippo is in het rapport ingedeeld bij de Strong Performers.

Hippo, recentelijk overgenomen door BloomReach, wordt door Forrester gezien als uitblinker in een dynamisch markt. Vooral Hippo DX’s API en cloud-first benadering wordt gezien als vooruitstrevend. Ook op andere criteria scoort Hippo hoog, waaronder responsive & adaptive design, uitbreidbaarheid van het backend en cloud-aanbod.

“Hippo heeft al vroeg herkend dat de transitie naar data gedreven, omnichannel experiences een open architectuur en design verlangt”
– Jeroen Verberg, General Manager van de Hippo Business Unit.

hippo cms

Hippo is een open source CMS en gefocust op data gedreven omnichannel ervaringen. In 2016 heeft Hippo zijn PaaS cloud platform: Hippo onDemand gelanceerd, wat beheer en onderhoud versnelt. Volgens het rapport heeft Hippo hierin de lead. Voor goede voorbeelden van onze Hippo implementaties bij onder andere ATAG, ANWB en Airmiles; bekijk onze Hippo cases. In de toekomst zou BloomReach’s data-analyse en machine learning technieken een nieuwe ontwikkeling kunnen inluiden voor het platform.

hippo gold partner

Incentro is Hippo Gold Partner sinds 2012, dit houdt in dat wij vaak over de vloer komen bij Hippo om samen te werken aan productverbetering. Op dit moment zijn wij samen met Hippo en Intershop bezig met een connector. Intershop en Hippo hebben hun krachten gebundeld, samen met Incentro om deze intelligente connectie te maken. De combinatie van e-commerce en content management vormt een krachtige bundel.

wanneer een hippo cms?

Hippo is een goede keuze wanneer een organisatie hoge eisen aan haar website, maar vooral ook aan haar content stelt. Hippo maakt het mogelijk content centraal te beheren, waardoor er geen versnippering optreedt, en personalisatie van klantreizen eenvoudig is. Daarnaast is het een perfecte oplossing wanneer je het wil integreren met andere enterprise systemen.

Naast Hippo wordt ook EpiServer (e-commerce en content management) in dit onderzoek benoemd. In januari 2017 zijn wij een partnership aangegaan met EpiServer. Lees meer over EpiServer