Incentro gaat fair trade

Al enkele malen hebben we laten weten dat we door middel van het delen van onze kennis mensen in onderontwikkelde landen willen helpen. Dit heeft ertoe geleid dat we zijn gaan onderzoeken hoe we dit nu het beste kunnen realiseren. En daar is een verrassende uitkomst uit naar voren gekomen.

Zo heb je kunnen lezen hoe Incentro het beste maatschappelijk kan ondernemen en wat wij hebben ervaren in Kenia. We komen nu tot de conclusie dat MVO een vast onderdeel zou moeten zijn van je onderneming. Niet een bijproduct, maar de core om dit onderwerp echt succesvol te kunnen laten worden. En dan mag het ook best geld opleveren, beter nog het moet geld opleveren om duurzaam te blijven.

kenia

Op 1 maart zal ons kersverse kantoor in Nairobi, Kenia geopend worden. Waarom Kenia? Het land kent een goede infrastructuur, internetverbinding en veel werklozen (in top 5 landen met hoogste werkeloosheid) ambitieuze goed opgeleide jonge developers. Daarnaast is de tijdzone bijna 1 op 1 met Nederland en spreken ze native Engels. Prima locatie om te starten dus.

Lees meer over ons project

0 levens impact gehad
0 oplossingen sociale software
0 banen gecreeërd

fair trade software

We willen nooit een tweede India worden, we gaan dus ook niet voor goedkopere tarieven onder slechte werkomstandigheden, wij willen Fair Trade Software leveren. Mensen echt een kans geven op een economisch onafhankelijk leven op een eerlijke en duurzame manier. Dat betekent dus eerlijke beloning en eerlijke behandeling. Daarnaast is de kennisoverdracht, dus het verbeteren van de kennis van deze mensen een must. Om dit te verwezenlijken openen we een kantoor in Nederland welke samen met onze Keniaanse developers projecten oppakken. Nederlandse projecten met Nederlandse architecten en aansturing gerealiseerd door Keniaanse developers op een Fair Trade manier.

wat gaan we doen?

Ook niet onbelangrijk, wat gaan we dan doen? Tweeledig: ten eerst willen we impact software realiseren welke een positieve impact hebben op mensen of milieu. Minimaal moet deze software voldoen aan een van de 17 sustainability doelen van de UN. Daarnaast gaan we Nederlandse projecten op een Fair Trade manier realiseren. Maatwerksoftware op basis van Java en Angular technologie. Als project of ondersteunend in een bestaand team.

Lees meer over ons project

onze missie

Wij willen vóór 2020 impact hebben gemaakt op 10.000 Afrikanen. De voortgang kun je volgen op onze pagina. De teller staat nu nog op 0, dus help ons mee om mensen te helpen op een duurzame en eerlijke manier! Heb je een project, wil je brainstormen over impact software of heb je behoefte aan Java of Angular kennis? Neem contact met ons op!