Google G Suite introduceert Team Drive

Google Drive is op dit moment onderdeel van G Suite. Met Google Drive kunnen bestanden makkelijk worden gedeeld. Het richt zich op individuele gebruikers in een team. Dat betekent dat bestanden worden geüpload in persoonlijke Drive mappen, en indien gewenst gedeeld kunnen worden met andere gebruikers en collega’s. Als een collega jouw organisatie verlaat en zijn account wordt verwijderd, dan zullen zijn bestanden automatisch verdwijnen. Google Team Drive gaat hier verandering in brengen.

Vanuit organisaties komt steeds meer de behoefte naar een structuur waarbij een team de eigenaar wordt van bestanden. Google Introduceert daarom nu Team Drive. Alles wat in deze Drive geplaatst wordt is eigendom van het team. Dit betekent dat als een medewerker bij een Team komt, hij of zij direct toegang heeft tot alle bestanden. Dit betekent ook dat als een medewerker het bedrijf of team verlaat de bestanden niet verloren gaan.

Daarnaast zijn er verschillende rollen en rechten die gebruikers kunnen krijgen. Een gebruiker kan bijvoorbeeld alleen ‘edit access’ krijgen, waarbij gebruikers geen bestanden kunnen verplaatsen of verwijderen, de zogenaamde ‘destructive actions’. Gebruikers kunnen met deze rechten echter wel ‘happy actions’ doen, zoals het creëren of toevoegen van bestanden. Dit zorgt ervoor dat bestanden niet meer verloren gaan. Team Drive is zo ontworpen dat het van nature duidelijk is welke bestanden door wie mogen worden gedeeld.

Wil je ook weten wat er gaat veranderen met Google team Drive? Download dan onze infographic via onderstaande button (Engelstalig).

Download de infographic

Met de oplossingen van G-Suite is het mogelijk om als bedrijf slimmer en efficiënter te werken. Denk hierbij aan professionele e-mail, online opslag, videovergaderingen, gedeelde agenda’s en meer. Wij kunnen je voorzien van advies over de benodigde tools en zorgdragen voor de implementatie en migratie van G-Suite en de Google Cloud omgeving. Neem contact op met Kees van Bemmel voor meer informatie via kees.vanbemmel@incentro.com.