het incentro festival 360 graden rond

Je kunt er haast niet meer omheen: 360 graden video’s. Sinds YouTube en Facebook ook de 360 graden video’s ondersteunen is virtual reality (VR) steeds toegankelijker geworden. Zo kun je een VR video eenvoudig uploaden op YouTube, om deze vervolgens te plaatsen op bijvoorbeeld je Facebookpagina. Een nieuw marketingmiddel? Wij denken van wel!

Zelf hebben wij er natuurlijk ook even mee geëxperimenteerd! Op 21 mei 2016 gaven wij een intern festival ter viering van ons 20-jarig jubileum. Tijdens het festival is er gefilmd met twee Ricoh Theta S camera’s. Dit type camera heeft een smalle, langwerpige vorm met aan beide zijdes een 180 graden lens. Je kunt de camera in de hand houden of bevestigen op een telescopische stok. Doordat de beelden worden samengevoegd, ontstaat er een 360 graden omgeving.

TIP! Bekijk de video op je mobiel en draai rond met je telefoon! Zet de video tussendoor op pauze om alles goed te bekijken. Typ in je mobiele internet-zoekbalk: i.ncent.ro/360

In deze ‘first-person’-omgeving is het mogelijk om naar eigen wil rond te kijken. Waar voorheen de cameraman bepaalde waar je naar keek, heb je nu de touwtjes zelf in handen. Zowel met je muis als met je vinger, als de stand van je telefoon kun je eenvoudig navigeren in de beelden. Tegenwoordig kun je zelfs met een VR bril, of een cardboard rondkijken. Zet een cardboard met je mobiel erin op je hoofd en waan je op het Incentro festival!

Meer over het festival

meer weten? neem contact met ons op