Incentronauten sluiten zichzelf op in villa amerongen voor ‘the next big thing’

Wat begon met een idee, ging via een reisje San Francisco naar een huis in Amerongen. Incentro Utrecht zoekt naar een innovatieve dienstverlening, die de huidige proposities kan overkoepelen. Een gezamenlijk product opleveren is hierbij het doel. De opdracht: kom met een innovatief datagestuurd idee, en ontwikkel dit verder middels de ‘Lean Startup’ methode tot een volwaardig product.

tech city

Incentronauten Micha Ijtsma, Joey Koster, Bas Diks en Sander Korf mochten in maart inspiratie gaan opdoen in San Francisco: silicon valley baby! Ze zijn daar bij grote succesvolle startups zoals Apple, Google en Spotify geweest; hebben een Google evenement bezocht over innovatie in de cloud; en ook het huis van Steve Jobs moest bezocht worden voor een beruchte garagedeurfoto. Waar het ooit allemaal begon…

De conclusie van dit reisje was: veel bedrijven hebben data maar ze weten nog niet wat ze ermee kunnen. Spotify is een mooi voorbeeld van een nieuwe manier van omgaan met data: zij zijn continu bezig met de vraag: ‘’hoe kunnen we onze eindgebruikers adviseren en service leveren op basis van data?’’ Dit staat ook in dit project centraal.

back to business

Eenmaal terug was er een inspiratie-sessie in Creative Valley te Utrecht: een creatieve omgeving om out-of-the-box te denken. Ze moesten hun droom presenteren, en een superslecht én een supergoed idee bedenken. Het huidige idee is hier uiteindelijk uit gekomen. Maar ook de vraag wat je ideale werkomgeving zou zijn kwam naar voren: hier werden de mannen het al snel eens dat het een huis in de natuur moest zijn, waar ongestoord mooie dingen gebouwd kunnen worden.

De Lean startup Methode werkt namelijk niet wanneer je op kantoor zit: je moet letterlijk bij elkaar op de lip zitten en ongestoord te werk kunnen gaan in een creatieve vibe. De 6 Incentronauten die nu in Amerongen zitten, zijn ook daadwerkelijk een aantal weken vrijgepland van de alledaagse werkzaamheden om zich volledig te storten op dit project.

‘’Het leuke is dat het werken vanaf een droomlocatie niet alleen bij een idee is gebleven, maar dat we er direct werk van hebben gemaakt. En daar zitten we dan: in een villa in de middle of nowhere!’’ – Bas Diks, Managing Consultant Incentro

status van het project

Onder leiding van agile coach Bart Verhoeven hebben we de eerste week het idee wat concreter gemaakt met een aantal brainstorm-sessies. We zijn met het idee voor een bepaalde app gekomen, en hebben scenario’s uitgewerkt: voor gebruikers, en voor data-afnemers. Hierna is een Minimal Viable Product (MVP) uitgedacht. Gaandeweg is het idee bijgestuurd waar nodig. Dat is het mooie van Lean werken: je eindpunt staat niet vast, alleen de methode om er te komen.

‘’We hebben een zeer goede start gemaakt en zijn nu in een belangrijke fase terechtgekomen: enerzijds moeten we nog werken aan de visie, anderzijds aan een demo van ons product’’- Maarten van Veelen, Solution Architect Incentro

Binnenkort horen we meer over het resultaat van het Amerongse avontuur: het uiteindelijke product van en voor onze Utrechtse Incentronauten. Stay tuned.

Lean startup nbt-3 nbt-1 nbt-2

meer weten? neem contact met ons op