Unieke Neuro usability oplossing voor website optimalisatie

Vraagt u zich af waarom bezoekers afhaken? Wordt uw website informatie niet gevonden? Is interactie niet optimaal, triggered de content niet of sluit het bestelproces niet aan? Al deze mogelijke oorzaken geven onbewuste frustratie met als gevolg het verlaten van de pagina.

Tijdens de laatste versie van het drukbezochte E-commerce Live event in Amsterdam hebben Coert Prins en Gert-Jan Schikker een live-demo gegeven over optimalisatie door inzet van neuro usability onderzoek.

Neuro usability

Neuro usability is de next level usability methode uitgevoerd door Braingineers (marktleider in online toegepaste neurowetenschap). Met deze methode kijken we met EEG in het brein van de consument om onbewuste beleving in te kaderen. Resultaat is een visualisatie van objectief gemeten emoties als opwinding, frustratie en aandacht. Door de EEG uitkomsten te koppelen aan eyetracking (focus en gedrag) kunnen we oorzaken van knelpunten evidence based verklaren.

neuropersonalisatie_incentroGert-Jan Schikker met de EEG-headset. Foto van Peter Boer

Vervolgens worden de uitkomsten in een workshop doorvertaald in optimalisatie mogelijkheden om beleving en hiermee conversie van uw website te verhogen.

Een goed voorbeeld hiervan is te zien in onderstaande Figuur 1. In deze grafiek wordt het bestelproces van de online bezoekers gevisualiseerd. Wanneer er puur naar de cijfers word gekeken zorgt de “Product Page” voor de meeste uitval en zou deze pagina geoptimaliseerd moeten worden. Echter, wanneer deze informatie gecombineerd word met de neuro usability informatie, verandert het perspectief. Nu zien we dat uitval op de ‘Product Page’ een gevolg is van opgebouwde frustratie voornamelijk ontstaan op de “Category Page”

Waar opgebouwde frustratie leidt tot uitval, zien we dat optimalisatie van de oorzaak ook significante conversie vertering geeft. Samen met Braingineers kunnen we op deze wijze een volledig optimalisatie traject bieden van onderzoek tot en met implementatie van optimalisaties.

Geïnteresseerd in onze neuro usability aanpak?

Wilt u meer weten over deze oplossing of over neuro usability in het algemeen neem contact op met onze expert Gert-Jan Schikker en hij praat u graag bij.

In onderstaande video wordt een verdere uitleg gegeven van deze onderzoeksmethode:

 

 

meer weten? neem contact met ons op