acht jaar op rij groei met positief resultaat voor incentro

Ook in 2013 is Incentro doorgegaan op de in 2006 ingeslagen weg van jaarlijkse groei. De omzet steeg met ruim 10% van 14,3 naar 15,8 miljoen. De winst voor belasting steeg naar 17%. Dit blijkt uit de voorlopige resultaten over 2013 die Incentro vandaag bekend maakt.

De groei wordt met name veroorzaakt door de continu toenemende behoefte aan de Incentro diensten in thuismarkt Nederland. De Spaanse nearshore vestiging in Santander heeft haar positie binnen de groep verder verstevigd met een solide basis aan lange termijn beheeropdrachten. De Turkse vestiging in Istanbul is eind 2013 opgestart en draagt nog niet bij aan het resultaat.

open source

Binnen de expertisedomeinen is een sterke groei te zien op het gebied van Open Source dienstverlening. De toegenomen volwassenheid van Open Source software in de expertisedomeinen van Incentro speelt daarbij een grote rol.

Daarnaast is Incentro succesvol met eigen oplossingen op basis van software van partners, zoals in de veiligheidsketen. De onderscheidende focus op resultaatgerichte online marketing heeft ook in dat deel van de organisatie voor groei gezorgd. Ten slotte is het partnership met Google een belangrijke aanjager van wederom een jaar met groei.

medewerkerparticipatieprogramma

In 2013 introduceerde Incentro haar medewerker participatieprogramma waarmee Incentronauten mede-eigenaar van het bedrijf kunnen worden. “Incentronauten hebben hun vertrouwen in de toekomst van Incentro uitgesproken en participeren actief. Je merkt dat dit ondernemerschap een extra impuls geeft aan de betrokkenheid bij onze dienstverlening, en daarmee aan de groei van onze organisatie“, aldus Floris Weegink, voorzitter van de Incentro certificaathouders.

Overigens blijkt uit de doelstellingen van Incentro voor 2014 dat groei een bijproduct is. Incentro heeft zich tot doel gesteld haar Net Promotor Score (variant op klanttevredenheid) verder uit te bouwen. Bovendien ambieert Incentro een nominatie als Great Place to Work in het gelijknamige onderzoek naar medewerkerstevredenheid.

meer weten? neem contact met ons op