brandweer in rtl nieuws met door incentro gerealiseerde big data oplossing

4 juni 2013, haalde Brandweer Amsterdam Amstelland het RTL Nieuws met de door Incentro gerealiseerde Big Data oplossing. In de uitzending legt opdrachtgever Barry van ’t Padje uit hoe de Brandweer de oplossing gebruikt om risicowijken in Amsterdam in kaart te brengen en proactief op pad te gaan. Op deze manier kunnen er levens gespaard worden.

Om de risicowijken in kaart te kunnen brengen worden er heterogene data bronnen ontsloten, waaronder open data bronnen en eigen data bronnen, gestructureerd, semi-gestructureerd en ongestructureerd. Incentro realiseerde de Big Data oplossing met Pentaho technologie voor data integratie, QlikView voor dashboarding en GeoClick voor de weergave van de informatie op grafische kaarten.

Bekijk hier de uitzending: RTL Nieuws.

meer weten? neem contact met ons op