Na wat korte flirts met programmeren tijdens mijn studie Technische Bedrijfskunde en het ontwikkelen van een stukje software voor mijn vorige werkgever heb ik besloten dat ik developer wilde worden. Ik ben vervolgens op zoek gegaan naar een baan waarbij volop ruimte voor jezelf is. Inmiddels ben ik een jaar aan development ervaring rijker en zit ik super goed op mijn plek bij Incentro. In dit artikel vertel ik je waarom ik het juist hier zo leuk vind.

De arbeidsmarkt is krap. Platformen als Indeed staan vol met vacatures voor developers. Dus de opties om in een traineeship of op een junior positie te starten zijn er voldoende. Ik kreeg alleen al snel het gevoel dat het veel potentiële werkgevers voornamelijk om de transactie gaat. Ik moest mij bijvoorbeeld in de meeste gevallen voor minimaal 2-4 jaar binden. Dit gaf mij een benauwend gevoel, en spreekt ook weinig vertrouwen uit naar potentiële nieuwe werknemers. Als je het ergens goed hebt waarom zou je dan weg willen?

Incentro trok mijn interesse doordat er een compleet andere aanpak gehanteerd wordt. Het opleidingstraject is niet voorgekauwd. Wat je leert, bepaal je voor een groot deel zelf en hoe je dit wil leren is helemaal jouw keuze. Natuurlijk moest er een basis gelegd worden op het gebied van RPA en automation, maar de rest vul je zelf in. Wil je die-hard developen? Of wil je ook nog een stukje business analyse doen? Of misschien wel sales? Heb je een goed idee om de tech-stack uit te breiden? Wil je iets ontwikkelen om het beheer van de automatiseringen te verbeteren? Het kan allemaal. Ook binnen het werken is er genoeg ruimte om problemen op je eigen manier op te lossen. Natuurlijk zijn er best practices en richtlijnen, maar hier binnen is nog zat ruimte voor eigen invulling.

Zoveel vrijheid is in het begin best overweldigend. Je bent volledig verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling, en daarmee ook deels voor die van het Automation team. Dit was in het begin wennen en ook niet altijd makkelijk, maar fouten maken mag. Binnen Incentro heerst een echte leercultuur en iedereen helpt elkaar. Hierdoor kan iedereen zich op zijn/haar eigen manier ontwikkelen. Dit is niet alleen inspirerend, maar ook mooi om te zien.

Wil jij ook je eigen keuzes maken, je samen met het team ontwikkelen en vrijheid ervaren? Dat kan. Kom bij ons op kantoor eens een kop koffie of een biertje drinken. Dan kun je gelijk de sfeer proeven. We zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste collega’s.